Almanya dışındayken Fiktionsbescheinigung ya da Aufenthaltserlaubnis belgesini kaybetmek.

Evet çeşitli sebeplerden dolayı insan belgelerini kaybedebiliyor ya da bu belgeler olmadan Almanya’dan Türkiye’ye gidebiliyorlar. Açıkcası bu belgeler Almanya’dan Türkiye yönüne doğru hareket ederken pek gerekli değil. Sonuçta Almanya’ya girmenizi sağlayan bir belge. Türkiye’ye kimlik ibraz ederek bile girebiliyoruz sonuçta Türkiye vatandaşı olanlar için bu bir problem değil. Peki ya bu belgeleri Türkiye’de ki seyahetimizde kaybedersek? Mesela çamaşır makinesine kazara atarsak ne olur? Nasıl Almanya’ya geri dönebiliriz? İşte bu yazıda kısaca buna değindim.

Öncelikle panik yok! Bu için kolay bir yöntemi var. Ama önce zor olanı yazalım.

Belgelerinizi kaybettiğinizi fark ettiğinizi fark ettiğiniz anda,  iData üzerinden randevu alıp yeni vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu çok uzun bir süreç ve masraflı.

Kolay yöntem;

Almanya’da oturumuz olduğuna dair bulabildiğiniz kadar evrak bulun, fotokopi, fotoğraf olur. Mesela Aufenthaltserlaubnis ya da Fiktionsbescheinigung’a ait fotoğraflar. Mektuplar elinizde ne varsa. Havaalanına uçuştan 4-5 saat önce gidin ve “evraklarınızı az önce kaybettiğinizi, bulamadığınızı, havaalanı polisine anlatın.” Yıkandı, yandı, vs. oldu gibi uzun hikayeler anlatmaya gerek yok. Bugün kaybettiğinizi bulamadığınızı söyleyin ve yardım isteyin. Onlar sizin için Almanya polisi ile iletişime geçecek ve Almanya’da oturum izniniz olup olmadığı kontrol edilecek. Ardından size Almanya’ya giriş için gerekli evrak ve dökümantasyon sağlanacak. Bu işlem ortalam 1 ile 3 saat arasında sürer. Defalarca denenmiş bir yöntemdir. Panik yapmaya gerek yok.

Eğer pasaportu’da kaybettiyseniz. Türkiye’de iseniz önce pasaportu çıkartın eğer Türkiye dışındaysanız en yakın konsolosluğa giderek pasaportu en hızlı şekilde temin etmeye çalışın. Eğer Türkiye haricinde bir ülkede pasaportunuzu kaybettiyseniz ve Almanya’ya dönmek istiyorsanız burada süreç son derece çetrefilli olacaktır. İmkansız değildir, havaalanı polisi size yardımcı olmaya çalışacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top